اینفوگرافیک چیست و چه کاربردی دارد؟

نسخه‌ی صوتی تعریف و کاربرد اینفوگرافیک

اینفوگرافیک، به تصویر کشیدن اطلاعات بصورت ساده و جذاب جهت القاء سریع معنی به مخاطب است. این فرم تولید محتوا این روزها محبوبیت زیادی پیدا کرده است، که در ادامه علت آن را بیان می‌کنیم. اینفوگرافیک ترکیب دو کلمه‌ی اینفو (information – اطلاعات) و گرافیک می‌باشد و هدف آن، آموزش و آگاه‌سازی مخاطب از طریق گرافیک جذاب و ساده می‌باشد. احتمالا این فکت را هم می‌دانید که تاثیر تصویر در ماندگاری اطلاعات در مغز، بسیار بیشتر از فرم‌های دیگر مثل متن یا صداست. حال به این موضوع، کم حوصله شدن مخاطبان امروزی را هم اضافه کنید.

طراحی اینفوگرافیک مشهد
نمونه اینفوگرافیک طراحی شده در استدیو داریس

اینفوگرافیک چیست؟

همانطور که گفتیم، اینفوگرافیک، به‌تصویر کشیدن اطلاعات بصورت جذاب و مقایسه‌محور است. در اینفوگرافی که هم می‌تواند بصورت متحرک (اینفوموشن) و هم پوستری باشد، از تکنیک‌های هنری مورد استفاده در طراحی گرافیک اجتناب می‌شود و همه چیز در راستای آگاه‌سازی مخاطب به ساده‌ترین و روان‌ترین شکل ممکن است.

اینفوگرافی‌ها پایه و اساس علمی و آماری دارند و در واقع به مخاطب یک پیام تبلیغاتی یا احساسی را تحمیل نمی‌کنند بلکه صرفا با نمایش آمار و چارت‌ها، حقیقتی را شفاف‌تر می‌نمایند. پس در طراحی و ساخت اینفوگرافیک باید از سلیقه‌ی شخصی دوری کرد و داده‌های به درد بخور را با جذابیت بصری به تصویر کشید. پس ترغیب مخاطب به انجام یک عمل مثل خرید یا تاثیرگذاری احساسی روی وی را بایستی از ابزارهای دیگر مثل موشن گرافیک ها، پوسترها و تیزرها انتظار داشت.

امکان مقایسه‌ی آسان داده‌ها و ارقام توسط مخاطب، یک امتیاز بسیار مثبت در طراحی شما محسوب می‌شود. یک عامل اصلی محبوبیت اینفوگرافیک‌ها، صرفه‌جویی در زمان مخاطب است، چرا که وی می‌تواند در یک یا چند تصویر، در یک نگاه و بصورتی هیجان‌انگیز اطلاعات موردنیاز خود را دریافت و با یکدیگر مقایسه کند.

تاثیر اینفوگرافیک در برندسازی

این فرم محتوایی بدلیل جذابیت و سهولتی که برای مخاطب دارد، احتمال توجه به آن 30% بیشتر از امکان مطالعه‌ی یک پست (متن) در وبلاگ یا سایت شماست. اینفوگرافیک به 4 صورت می‌تواند به برندینگ شما کمک کند:

1. ماندگاری بیشتر در ذهن مخاطب و حتی امکان گرفتن اسکرین‌شات با نام برند شما

2. دیده شدن بیشتر در بخش تصاویر گوگل (بدلیل استقبال مخاطبان)

3. تداعی احساس احترام به وقت و انرژی مخاطب

4. احتمال بالای اشتراک‌گذاری محتوا توسط مخاطبان

نمونه اینفوگرافیک مشهد
نمونه کار طراحی شده برای مشتریان داریس

کاربردهای اینفوگرافیک

  • یکی از کاربردهای رایج اینفوگرافیک، نمایش تصویری مرحله به مرحله‌ی انجام فرایندهاست (مثل نحوه‌ی ثبت نام در یک سامانه). مطمئن باشید مخاطبی که فرایند برایش ساده‌سازی شده باشد، هم به شما علاقمندتر می‌شود، هم احتمالا از طی مراحل آن فرایند منصرف نخواهد شد!
  • آموزش و آگاه‌سازی مخاطب نسبت به حیطه‌ای مرتبط با کسب‌وکارتان
  • ارائه‌ی گزارش. آمارها و گزارشات را می‌توان با چارت‌ها، نمودارها و نقشه‌های گرافیکی مختلف، بصورت زیباتر و شیواتری ارائه کرد
  • طراحی رزومه
  • ارائه یا پرزنتیشن (کاری یا دانشگاهی)

چطور اینفوگرافیک بسازیم؟

برای ساخت اینفوگرافیک ابتدا بایستی داده‌ها موردنیاز خود را جمع‌آوری کنید، سپس بیاندیشید که چگونه این اطلاعات را به صورت تصویری در کنار یکدیگر قرار داده و به هم مرتبط کنید. چنانکه علاوه بر جذابیت ظاهری، پر بار و مفید هم باشند. در این فرایند طراحی، بایستی اطلاعات مهم و کلیدی برجسته باشند به عنوان مثال به راحتی شباهت‌ها، تفاوت‌ها، مزایا، معایب، و نقاط حائز اهمیت قابل تشخیص باشند. در نهایت باید به کمک یک ابزار گرافیکی داده‌های خود را به صورت تصویری طراحی کنید.

نرم‌افزارهای مختلفی برای ساخت اینفوگرافیک وجود دارد که از رایج‌ترین آنها می‌توان به فتوشاپ و کانوا (Canva) اشاره کرد. کانوا یک سایت هست که بصورت آنلاین امکان طراحی را با ابزارهای متنوع و پیش‌ساخته، برای شما فراهم می‌کند. اپلیکیشن‌های مختلفی مثل pixart هم برای گوشی هم وجود دارند که می‌توان تصاویر نسبتا ساده طراحی کرد. در طرح خود از رنگ‌های جذاب و رنگ‌های سازمانی خود حتما استفاده نمایید. بهتر است منابع داده‌های خود را بصورت ریز در انتها ذکر کنید.

نتیجه‌گیری:

با توجه به رقابتی که در فضای تولید محتوا و سئو وجود دارد، طراحی اینفوگرافیک برای برند شما می‌تواند یک مزیت رقابتی محسوب شود و احتمال دیده شدن شما را افزایش دهد. در این مقاله به تشریح اینفوگرافیک، انواع آن و کاربردهای آن پرداختیم. جهت سفارش طراحی این فرم جذاب محتوایی می‌توانید با داریس در ارتباط باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *